ADITIVI, KI VSEBUJEJO GLUTEN
UMETNA BARVILA
- E150 a navadni karamel
- E150b alkalno-sulfitni karamel
- E150c amoniakalni karamel
- E150d amoniakalno-sulfitni karamel
ANTIOKSIDANTI
Antioksidanti so snovi, ki podaljšujejo obstojnost živila.
- E575 glukonodelta-lakton
OJAČEVALCI OKUSA IN AROME
Ojačevalci in arome okrepijo ali celo spremenijo občutek okusa arome.
- E 620 glutaminska kislina
- E 621 mononatrijev glutaminat
- E 622 monokalijev flutaminat
- E 623 kalcijev diglutaminat
- E 624 monoamonijev glutaminat
- E 625 magnezijev diglutaminat
SLADILA
Sladila nadomeščajo sladkor
- E 965 maltitol; maltitolni sirup
MODIFICIRANI ŠKROBI
Modificirani škrob je jedilni škrob obdelan z encimskimi ali fizikalnimi postopki, razredčen ali beljen z lugom ali kislino.
- E 1404 oksidiran škrob
- E 1410 monoškroben fosfat
- E 1412 diškroben fosfat
- E 1413 fosforiliran diškroben fosfat
- E 1414 acetiliran diškroben fosfat
- E 1420 acetiliran škrob
- E1422 acetiliran diškroben adipat
- E 1440 hidroksipropilen škrob
- E 1442 hidroksipropilen diškroben fosfat
- E 1450 natrijev oktenilsukcinat škroba