Zajtrk

Zajtrk
ZAJTRK Brez glutena

Kosilo

Kosilo
KOSILO Brez glutena

Sladice

Sladice
SLADICE Brez glutena

ADITIVI, KI VSEBUJEJO GLUTEN

 
UMETNA BARVILA
  • E150 a navadni karamel
  • E150b alkalno-sulfitni karamel
  • E150c amoniakalni karamel
  • E150d amoniakalno-sulfitni karamel
ANTIOKSIDANTI

Antioksidanti so snovi, ki podaljšujejo obstojnost živila.

  • E575 glukonodelta-lakton
OJAČEVALCI OKUSA IN AROME

Ojačevalci in arome okrepijo ali celo spremenijo občutek okusa arome.

  • E 620 glutaminska kislina
  • E 621 mononatrijev glutaminat
  • E 622 monokalijev flutaminat
  • E 623 kalcijev diglutaminat
  • E 624 monoamonijev glutaminat
  • E 625 magnezijev diglutaminat
SLADILA

Sladila nadomeščajo sladkor

  • E 965 maltitol; maltitolni sirup
MODIFICIRANI ŠKROBI

Modificirani škrob je jedilni škrob obdelan z encimskimi ali fizikalnimi postopki, razredčen ali beljen z lugom ali kislino.

  • E 1404 oksidiran škrob
  • E 1410 monoškroben fosfat
  • E 1412 diškroben fosfat
  • E 1413 fosforiliran diškroben fosfat
  • E 1414 acetiliran diškroben fosfat
  • E 1420 acetiliran škrob
  • E1422 acetiliran diškroben adipat
  • E 1440 hidroksipropilen škrob
  • E 1442 hidroksipropilen diškroben fosfat
  • E 1450 natrijev oktenilsukcinat škroba 
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button