Zajtrk

Zajtrk
ZAJTRK Brez glutena

Kosilo

Kosilo
KOSILO Brez glutena

Sladice

Sladice
SLADICE Brez glutena

KRUH BREZ GLUTENA

 

Sestavine:

1 kg moke (mix b)
1 l tekočine (pol mleka in pol vode)
2 čajni žlički sladkorja
1 čajno žličko soli
Kocka kvasa(42 g)
Malo olja

Postopek:

V posodo damo moko, na sredino razdrobimo kvas, ob rob posode pa damo sladkor in sol. Na kvas damo tekočino in z električnim mešalnikom ali na roke pregnetemo testo. Dodamo malo olja in gnetemo do kraja. Testo vzhajamo na dvakratno velikost.

Iz vzhajanega testa lahko pripravimo tudi:

Žemlje
Bombetke
Sirove štručke
Pizzo
Pletenke
Kruh
Skutino potico
Ocvirkovko
Zeliščne štručke

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Naložite recept

Uploading...
Please Wait!
Izberite datoteko za prenos [ + ]
...