Zajtrk

Zajtrk
ZAJTRK Brez glutena

Kosilo

Kosilo
KOSILO Brez glutena

Sladice

Sladice
SLADICE Brez glutena

TAHINI GRANOLA BREZ GLUTENA 

 

Sestavine: 

750 g poljubnih oreškov (orehi, mandlji ipd.)

250 g nesladkanih kokosovih kosmičev

185 ml javorjevega sirupa

185 ml tahini oz. sezamove paste

2 žlici olivnega olja

1 žlička soli 

½ žličke mletega kardamoma ali cimeta

 

 

 

Postopek:

  1. Pečico segrejte na najvišjo temperaturo (pri nas je to 280°C). Obrobljen pekač obložite s papirjem za peko.   

  2. V skledo stresete oreščke in kokos.  V drugi skledi pa zmešate javorjev sirup, olje, tahini, sol in karadamom dokler se sestavine ne povežejo.

  3. Mešanico oreškov prelijete s tahinijevim sirupom in z lopatico dobro premešajte. Maso postrgajte na papir za peko.

  4. Granolo med peko vsake 10 - 15 minut obrnete in premešate.

  5. Pečete jo do zlato rjave barve cca. 35 - 40 minut. Na koncu jo pustite, da se ohladi na pekaču. Pred serviranjem jo razdrobite na koščke.

Domača tahini granola je dobra še 2 tedna. Shranjujte jo v nepredušni posodi pri sobni temperaturi.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Naložite recept

Uploading...
Please Wait!
Izberite datoteko za prenos [ + ]
...