TAHINI GRANOLA BREZ GLUTENA
Sestavine:
750 g poljubnih oreškov (orehi, mandlji ipd.)
250 g nesladkanih kokosovih kosmičev
185 ml javorjevega sirupa
185 ml tahini oz. sezamove paste
2 žlici olivnega olja
1 žlička soli
½ žličke mletega kardamoma ali cimeta
Postopek:
- Pečico segrejte na najvišjo temperaturo (pri nas je to 280°C). Obrobljen pekač obložite s papirjem za peko.
- V skledo stresete oreščke in kokos. V drugi skledi pa zmešate javorjev sirup, olje, tahini, sol in karadamom dokler se sestavine ne povežejo.
- Mešanico oreškov prelijete s tahinijevim sirupom in z lopatico dobro premešajte. Maso postrgajte na papir za peko.
- Granolo med peko vsake 10 - 15 minut obrnete in premešate.
- Pečete jo do zlato rjave barve cca. 35 - 40 minut. Na koncu jo pustite, da se ohladi na pekaču. Pred serviranjem jo razdrobite na koščke.
Domača tahini granola je dobra še 2 tedna. Shranjujte jo v nepredušni posodi pri sobni temperaturi.