CIABATTA BREZ GLUTENA
Sestavine:
440 g breZglutenske moke (Schar B)
100 g brezglutenske temne moke (Brot-Mix Dunkel)
200 ml mleka
300 ml vode
1 jajce
1 žlica soli
3 žlice ocvirkov
2 srednje veliki čebuli
laneno seme po želji
1 zavojček suhega kvasa
Postopek:
1. Prepražimo ocvirke in čebulo, da čebula rahlo porjavi. Med tem damo v avtomat za peko kruha mleko, vodo, jajce in sol.
2. dodamo še prepražene ocvirke s čebulo. Nazadnje dodamo obe moki h katerima smo primešali laneno seme.
3. Na koncu dodamo še zavojček suhega kvasa.
4. Avtomat nastavimo na program za pečenje brezglutenskega kruha, vendar ne pustimo da se kruh speče do konca, ampak ga pred začetkom pečenja zvrnemo na pekač, katerega smo prej prekrili s "peki papirjem".
5. Nato ga pečemo v pečici 35 - 40 min na 200 C.