Zajtrk

Zajtrk
ZAJTRK Brez glutena

Kosilo

Kosilo
KOSILO Brez glutena

Sladice

Sladice
SLADICE Brez glutena

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Spoštovani obiskovalec spletne strani Celiakija.si!

Naša spletna stran uporablja spletne piškotke, ki z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje shranijo vaše prednostne izbire in druge informacije, spremljajo obiskanost spletne strani ter omogočajo deljenje vsebine prek družbenih omrežij.

POLJUBČKI

 

Sestavine:

4 beljaki

ščepec soli

1 žlico limoninega soka

120 g sladkorja

120 g sladkorja v prahu

1 žlico jedilnega škroba

papir za peko

Postopek:

  1. Stepemo ohlajene beljake in sol. Najprej stepemo pri majhni, nato pri višji hitrosti.

  2. Dodamo limonin sok in sladkor. Mešamo, da postane sneg trd.

  3. Zmešamo sladkor v prahu in jedilni škrob ter mešanico presejemo na sneg. Narahlo vmešamo vse z lopatico.

  4. Maso damo v brizgalno vrečko in jo nabrizgamo na pekač, obložen s papirjem za peko.

  5. Pekač postavimo v na 220 stopinj ogreto pečico in pečemo 2 – 3 minute. Pečico ugasnemo in je 8 ur ne odpiramo, da se poljubčki posušijo.

( Naredimo jih zelo hitro vendar jih v pečici sušimo 8 ur )

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Naložite recept

Uploading...
Please Wait!
Izberite datoteko za prenos [ + ]
...