BISKVIT BREZ GLUTENA
Sestavine:
180 g brezglutenske moke
(za piškote)
50 g masla ali margarine
1 dl vode
2 jajci
200 g sladkorja
½ naribane limonine lupine
2 čajne žličke pecilnega praška
Postopek:
- Segrejete pečico na 170 stopinj, nato namastite pekač in ga posujete z moko.
- Razpustite maslo in dodate vodo. Segrejete skoraj do vretja.
- Zmešate jajca in sladkor, da dobite belo penasto maso.
- Dodate naribano limonino lupino.
- Zmešate moko in pecilni prašek, počasi dodajate tekočino in previdno mešate.
- Maso vlijete v namaščen pekač in ga položite v pečico. V pečici biskvit pečete ca 30 minut.
- Preden vzamete pečen biskvit iz pečice ga še nekaj časa pustite notri pri ugasnjeni pečici. Na koncu ga samo še ohladite in postrežete