ČOKOLADNA ROLADA BREZ GLUTENA
Sestavine:
Testo:
75 g brezglutenske moke
3 jajca
1 čajna žlička pecilnega praška
150 g sladkorja
2, 5 jedilne žlice kakava
Nadev:
2 čajne žličke vanilijevega sladkorja
100 g masla ali margarine
1 rumenjak
150 g sladkorja v prahu
Postopek:
- Pečico segrejete na 250 stopinj. Obložite pekač s peki papirjem.
- Stepete jajca in sladkor, da dobite belo gladko penasto maso.
- Dodajte masi suhe sestavine in narahlo premešajte.
- Razporedite maso po pekaču in pecite ca 5 min.
- Sveže pečeno pecivo potresite s sladkorjem in ga zvrnite na peki papir, da se ohladi.
- Zmešajte maslo in sladkor v prahu, da dobite penasto maso. Dodajte rumenjak in vanilijev sladkor. Vse skupaj premešajte.
- Pecivo namažite z nadevom in ga s pomočjo peki papirja zvijete.