Zajtrk

Zajtrk
ZAJTRK Brez glutena

Kosilo

Kosilo
KOSILO Brez glutena

Sladice

Sladice
SLADICE Brez glutena

MUNCHMALLOW BREZ GLUTENA 

 

Sestavine za biskvit: 

7 rumenjakov 

7 žlic sladkorja

7 žlic olja

7 žlic moke Schar mix C

7 žlic mleka

1 pecilni prašek

1 žlico kakava v prahu

Sestavine za kremo:

7 beljakov

100 ml vode

500 g sladkorja

Sestavine za preliv:

mlečna čokolada (lahko jo zamenjate s katerokoli drugo)

margarina

Postopek:

  1. Najprej ločite rumenjake od beljakov.  

  2. Rumenjake in sladkor dobro zmešate, da se sladkor popolnoma raztopi. Dodate olje, moko, mleko, pecilni prašek in kakav v prahu. Vse dobro zmešate in maso vlijete v pekač.

  3. Pekač daste v predhodno segreto pečico na 160°C in pečete dokler biskvit lepo ne odstopi od pekača (biskvit lahko preverite tudi z zobotrebcem).

  4. Med peko biskvita pripravite kremo. Vodo in sladkor prekuhate in vroče zlijete v beljake. Med zlivanjem mešate z mešalnikom. 

  5. Kremo mešate dokler se vam pena dobro ne strdi (če posodo v kateri je krema obrnete na glavo, se krema ne sme zliti ven).

  6. Ko je biskvit pečen ga premažite s kremo. Nato začnete s prelivom.
     
  7. Čokolado in margarino stopite v kozici in premažite čez sneg. 

  8. Munchmallow pustite počivati v hladilniku. Najboljši je naslednji dan, ko se biskvit napoji.
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Naložite recept

Uploading...
Please Wait!
Izberite datoteko za prenos [ + ]
...