MUNCHMALLOW BREZ GLUTENA
Sestavine za biskvit:
7 rumenjakov
7 žlic sladkorja
7 žlic olja
7 žlic moke Schar mix C
7 žlic mleka
1 pecilni prašek
1 žlico kakava v prahu
Sestavine za kremo:
7 beljakov
100 ml vode
500 g sladkorja
Sestavine za preliv:
mlečna čokolada (lahko jo zamenjate s katerokoli drugo)
margarina
Postopek:
- Najprej ločite rumenjake od beljakov.
- Rumenjake in sladkor dobro zmešate, da se sladkor popolnoma raztopi. Dodate olje, moko, mleko, pecilni prašek in kakav v prahu. Vse dobro zmešate in maso vlijete v pekač.
- Pekač daste v predhodno segreto pečico na 160°C in pečete dokler biskvit lepo ne odstopi od pekača (biskvit lahko preverite tudi z zobotrebcem).
- Med peko biskvita pripravite kremo. Vodo in sladkor prekuhate in vroče zlijete v beljake. Med zlivanjem mešate z mešalnikom.
- Kremo mešate dokler se vam pena dobro ne strdi (če posodo v kateri je krema obrnete na glavo, se krema ne sme zliti ven).
- Ko je biskvit pečen ga premažite s kremo. Nato začnete s prelivom.
- Čokolado in margarino stopite v kozici in premažite čez sneg.
- Munchmallow pustite počivati v hladilniku. Najboljši je naslednji dan, ko se biskvit napoji.