Zajtrk

Zajtrk
ZAJTRK Brez glutena

Kosilo

Kosilo
KOSILO Brez glutena

Sladice

Sladice
SLADICE Brez glutena

BREZGLUTENSKI ČOKOLADNI DONUT 

 

Sestavine:

 

100 g čokolade

150 g masla

50 g kakava v prahu

150 g sladkorja

1 žlico vaniljevega ekstrakta

 5 jajc

Peka papir

Čokolada mlečna / bela

Mrvice

Postopek:

  1.  V kozici stopite čokolado in maslo. Ko ju stopite dodate še kakav, sladkor in vaniljev ekstrakt. 

  2. Vse skupaj premešate in kuhate dokler se sladkor ne stopi. Ko je sladkor stopljen, posodo odmaknete s štedilnika.

  3. V zmes razbijete jajce in z metlico pomešate. Ta postopek ponovite 5 x.

  4. Pripravite pekač za muffine. Papir za peko natrgate na manjše koščke in ga zmečkate v kroglice. V vsak modelček za muffine položite na sredino kroglico iz papirja za peko.

  5. Narejeno maso vlijete okoli kroglic iz papirja za peko in daste peči, v predhodno segreto pečico na 180°C za 8 – 10 minut.

  6. Med tem stopite čokolado in jo daste v posodo. Pripravite tudi mrvice. Zgornji del pečenih donutov namočite najprej v stopljeno čokolado, nato v mrvice.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Naložite recept

Uploading...
Please Wait!
Izberite datoteko za prenos [ + ]
...