Zajtrk

Zajtrk
ZAJTRK Brez glutena

Kosilo

Kosilo
KOSILO Brez glutena

Sladice

Sladice
SLADICE Brez glutena

POTICA BREZ GLUTENA

 

Sestavine:

300 g brezglutenske moke Schar C

50 g rjavega sladkorja

80 g margarine Vitaquell Gourmet

30 g kvasa

10 g soli

2 rumenjaka

1 celo jajce

Sestavine za nadev:

 

300 g mletih orehov

1 – 2 dl sladke prevrete smetane

50 – 100 g rjavega sladkorja

 

Postopek:

  1. Najprej si pripravimo nadev.

  2. Sestavine za testo zgnetemo v mehko testo in ga dobro pregnetemo.

  3. Nato ga takoj razvaljamo na prtičku, ki ga prej posujemo z brezglutensko moko. Zvijamo ga na tanko in ga premažemo z nadevom. Če je nadev premehak ga posujemo z mletimi orehi.

  4. Testo lepo zvijemo in ga odložimo na namazan model za peko potice.

    5.Med vzhajanjem testo pokrijemo, vzhaja pa naj tako dolgo, da je vsaj enkrat višje. Pred peko testo premažemo z mešanico jajca in vode ter ga z vilico prebodemo do dna in nato položimo v pekač.

    6. Pečico segrejmo na 180 stopinj in vanjo položimo potico. Še vročo potico obrnemo na čist prtiček, pokrijemo in pustimo, da se ohladi.
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Naložite recept

Uploading...
Please Wait!
Izberite datoteko za prenos [ + ]
...