POTICA BREZ GLUTENA
Sestavine:
300 g brezglutenske moke Schar C
50 g rjavega sladkorja
80 g margarine Vitaquell Gourmet
30 g kvasa
10 g soli
2 rumenjaka
1 celo jajce
Sestavine za nadev:
300 g mletih orehov
1 – 2 dl sladke prevrete smetane
50 – 100 g rjavega sladkorja
Postopek:
- Najprej si pripravimo nadev.
- Sestavine za testo zgnetemo v mehko testo in ga dobro pregnetemo.
- Nato ga takoj razvaljamo na prtičku, ki ga prej posujemo z brezglutensko moko. Zvijamo ga na tanko in ga premažemo z nadevom. Če je nadev premehak ga posujemo z mletimi orehi.
- Testo lepo zvijemo in ga odložimo na namazan model za peko potice.
5.Med vzhajanjem testo pokrijemo, vzhaja pa naj tako dolgo, da je vsaj enkrat višje. Pred peko testo premažemo z mešanico jajca in vode ter ga z vilico prebodemo do dna in nato položimo v pekač.
6. Pečico segrejmo na 180 stopinj in vanjo položimo potico. Še vročo potico obrnemo na čist prtiček, pokrijemo in pustimo, da se ohladi.