Zajtrk

Zajtrk
ZAJTRK Brez glutena

Kosilo

Kosilo
KOSILO Brez glutena

Sladice

Sladice
SLADICE Brez glutena

ČOKOLADNA TORTA BREZ MOKE

 

Sestavine:

200 g temne čokolade

3 žlice sladke smetane

3 beljaki

1 ščepec soli

3 rumenjaki

100 g sladkorja

100 g zmehčanega masla

150 g mletih mandljev

Sladkor v prahu

Postopek:

  1. Pečico segrejmo na 160 stopinj. Dno modela za torte (premer 24 cm) obložimo s papirjem za peko.

  2. Čokoladi dodamo smetano in jo stalimo nad soparo. Iz beljakov in soli stepemo trd sneg.

  3. Rumenjake in sladkor penasto umešamo. Dodamo maslo in premešamo. Dodamo staljeno čokolado in premešamo. Z lopatko vmešamo mlete mandlje. Previdno, umešamo sneg.

  4. Maso nalijemo v model. Pečemo 35 minut (če jo pečemo dlje, bo postala presuha). Torto ohladimo v modelu.

  5. Ohlajeno torto vzamemo iz modela. Potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Naložite recept

Uploading...
Please Wait!
Izberite datoteko za prenos [ + ]
...